Tietoa meistä

 

Taustaa

 

Kissat ovat aina kuuluneet elämääni. Rotukissoihin, ja nimenomaan Maine Cooneihin hurahdin vuonna 1998, jolloin ensimmäinen coonimme, kissojen kissa, punainen poika Jerry, Carrot's Maine Bambino (16.12.1997 - 2.11.2012) muutti meille.  Ja siitähän se sitten lähti.  Kun coonille antaa pikkusormen, se vie koko käden.  Nyt en voisi kuvitellakaan elämääni ilman näitä lempeitä jättiläisiä. 

 

Kasvatuksesta

 

Asun mieheni kanssa paritalossa Espoossa yhdessä kissojemme kanssa. Kissamme ovat meille ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä ja sellaisia ne tulevat aina olemaan.  Innostuin kuitenkin ajatuksesta pienimuotoisesta kasvatustoiminnasta ja kasvattajanimeni Fi*BlackPepper's  hyväksyttiin FIFEssä vuonna  2015. 

 

Haluamme taata kissoillemme rauhallisen ja harmonisen ympäristön. Heillä on vapaa pääsy kaikkialle kodissamme, emmekä halua eristää ketään toisistaan. Lisäksi haluamme, että jokainen coonimme saa tarvitsemansa huolenpidon ja huomion. Tästä syystä kissamäärä on meillä kovin rajattu eikä pentueitakaan siten ole suunnitelmissa monia. 

 

Tavoitteenani on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä ja Maine Coon -standardin mukaisia, tyypikkäitä kissoja.  Kaikki jalostukseen käytettävät kissamme ovat FIV, FELV, HCM (sekä geeni että ultraus), HD, SMA sekä PKD -testattuja. Lisäksi kissalassamme suoritetaan säännöllisesti sienitesti microsporum caniksen varalta. Viimeisin sienitesti on vuodelta 2020. Lisätietoja Maine Coonien terveystesteistä löytyy täältä:

http://www.mainecoon.fi/terveys/

 

Tassunjäljet kasvattajanimi FI*BlackPepper'sin takana

 

Olen aina rakastanut mustia kissoja yli kaiken.  Elämäni ensimmäisen kissan, pikimustan kotikissa Misun, sain 4-vuotiaana. Misu oli aina läsnä ja kuunteli nuoren Eevan huolet ja murheet. Misu taisi olla ainoa (ainakin minun mielestäni), joka murheitani ymmärsi. 

 

Misun kuolema oli suuri järkytys teini-ikäiselle.  Silloin ajattelin, etten Misun jälkeen koskaan enää pysty mustaa kissaa itselleni hankkimaan vaikka musta kissa oli (ja on edelleen)  mielestäni se kaikkein kaunein. 

Kunnes loppuvuodesta 2007 näin netissä kuvan upeasta, ihanasta, valloittavasta mustasta coonipentu Zorrosta    (Chamberlain Sgt Blackpepper).  Olin valmis hakemaan vaikka kuun taivaalta kunhan saisin Zorron meille. Ihan kuuta ei tarvinnut hakea mutta muutamassa näyttelyssä toivottiin käyvän (siitä lähti innostukseni kissanäyttelyihin, joskin aluksi olin hieman epäileväinen)  ja näin meille muutti elämäni suuri Rakkaus  Zorro.   Zorrossa oli kaikkea, mitä voi vain toivoa.  Upean ulkonäkönsä lisäksi Zorrolla oli suuri sydän ja  lempeä luonne.  Zorro oli nimenomaan minun kissani, joka viihtyi sylissä ja nukkui yöt kainalossa.  Kasvattajanimeä miettiessäni halusin nimeen mukaan jotain Zorrosta, vaikka Zorro ei kasvatuksessa mukana ollutkaan. Lisäksi halusin, että nimessä näkyy rakkauteni mustiin kissoihin. Muutaman viikon ajan pähkäiltyäni eri nimivaihtoehtoja tajusin, että siinähän se nimi oli jo ihan valmiina nenäni alla,  Zorron virallinen nimi eli  FI*Blackpepper's.  Näin sain Zorron tassunjäljen kulkemaan kasvattajanimessäni mukana. Lisäksi nimi pitää sisällään jokaisen mustan kissan muiston, joka elämässäni on ollut.    

 

Zorron lähdön jälkeen kodissamme oli suuri musta aukko.  Sitä ei kukaan ikinä voisi paikata enkä hakemalla hakenut uutta mustaa vaan lähdin siitä, että jos eteen vielä joskus tulee sellainen, joka vie jalat alta ja saa sydämen lyömään ylimääräistä, niin sitten, mutta ei muuten.   Puolitoista vuotta myöhemmin,  elämäämme astuikin sitten upea, uljas Yaffa, David Punto Valentino. Yaffa muutti meille Tsekeistä ja tämä poika valloitti meidät heti.  Yaffan luonne oli täyttä kultaa ja ulkonäkö juuri sitä, mitä coonilta haluan. Yaffa oli täydellinen ja niin rakas, että sanat eivät riitä sitä kuvailemaan.  Yaffan poismeno juhannusaattona 2020 oli meille shokki.   Yaffa kuoli tapaturmaisesti vain kaksi ja puolivuotiaana suolitukokseen syötyään lankaa. En usko, että tulemme koskaan siitä kunnolla toipumaan.  Yaffa on meidän enkelimme, aina mukana.  

 

Yaffan oli myös tarkoitus olla kissalani ensimmäinen omaan kasvatukseen käytettävä uros mutta tätä ei koskaan tapahtunut.  Yaffa elää kuitenkin ikuisesti muistoissamme ja kissalan nimi pitää myös sisällään pilkahduksen niin äärettömän rakasta mustaa Yaffaa.  

 

 

 

 

 

 

 

Jerry 

Zorro

Yaffa

Yaffa

Zorro